Ζήτω η Συμφωνία των Πρεσπών! “Μακεδονικό” κρασί δώρο στο ΝΑΤΟ

Ο Ζόραν Ζάεφ προσέφερε ένα μπουκάλι κρασί στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «υπέροχο μακεδονικό κρασί». Το περιστατικό και τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε ο πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας”, Ζόραν Ζάεφ, στο Facebook.

Η μία φωτογραφία, μάλιστα, εστιάζει στην ετικέτα του κρασιού. «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας» αναγράφει η ετικέτα του κρασιού, ενώ με μικρότερα γράμματα σημειώνεται «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το ΜΚ είναι ο διεθνής κωδικός της γειτονικής χώρας με βάση τα όσα προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ δώρισε το κρασί στον Γενς Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της επετείου των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ. Η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ διεξάγεται στο Λονδίνο. Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Ζόραν Ζάεφ πλέκει το εγκώμιο του Στόλτενμπεργκ σημειώνοντας ότι είναι από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές της χώρας. Πρόσθεσε ότι ο Στόλτενμπεργκ τού είπε ξανά ότι «θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ». «Στην υγειά σου Γενς, απόλαυσε τη γεύση αυτού του υπέροχου μακεδονικού κρασιού», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.