Ζητά πολιτική στήριξη από τη Γερμανία κατά του Ερντογάν ο Ιμάμογλου

“Ως φιλική χώρα, η Γερμανία έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει την τουρκική δημοκρατία. Αν υπήρχαν τέτοια προβλήματα (δημοκρατίας) στη Γερμανία, θα τα έθετα και εγώ”, τόνισε ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Λίγο πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην Τουρκία ο Ιμάμογλου τάχθηκε – με την συνέντευξή του – υπέρ μιας καλύτερης σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας: “Η Τουρκία και η Γερμανία πρέπει να πορευτούν έναν κοινό δρόμο. Ότι συμβαίνει στην Ευρώπη επηρεάζει την Τουρκία και αντίστροφα. Αλληλοσυνδεόμαστε”.

Κατά την άποψή του, η εκλογή του “ήταν ένα μήνυμα ότι ο τουρκικός λαός θέλει την αλλαγή. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει στις επόμενες εκλογές. Θα το καταφέρουμε”, τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος το άφησε ανοιχτό. “Επικεντρώνομαι στα τρέχοντα καθήκοντά μου”, είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο Stern. Ωστόσο, “ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί στο παλάτι που κατασκεύασε ο Ερντογάν. Το κτίριο χρειάζεται καλύτερη χρήση”.

ΠΗΓΗ: capital.gr