“Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” για να δώσει χρήμα η Γερμανία… Τι λέει ο ΥΠΟΙΚ

Πρέπει να διευκρινιστεί πόσα χρήματα χρειάζονται πραγματικά για το ταμείο ανοικοδόμησης. Τα 500 δισ. ευρώ έκτακτης βοήθειας ήταν ένα πρώτο βήμα. Για να ξεπεραστεί η κρίση του κορονοϊού η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να συσπειρώνεται και να κάνει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την ολοκλήρωσή της, είπε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την ταχεία απόφαση παροχής βοήθειας στις ιδιαίτερα πληττόμενες από τον κορονοϊό χώρες. «Δράσαμε γρήγορα, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη», ενώ διευκρίνισε ότι «τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου άμεσης βοήθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού προς τις σκληρότερα δοκιμαζόμενες χώρες της ΕΕ ήταν ένα πρώτο βήμα. Ήταν όμως μια πολύ αποφασιστικής σημασίας φάση», τόνισε.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών επισήμανε επίσης σχετικά με το προγραμματισμένο ταμείο ανοικοδόμησης ότι «θα πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί πόσα χρήματα χρειάζονται πραγματικά. Δεν θα πρέπει να κάνουμε ακροβατικά με μεγάλους αριθμούς, αλλά να καθορίσουμε σαφώς πόσα χρήματα χρειάζονται, τι πρέπει να γίνει και πώς μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περίοδο μετά το lockdown».

O Σολτς τόνισε επίσης ότι «αυτό που συμβαίνει τώρα με το πακέτο βοήθειας δεν θα προχωρήσει χωρίς περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μόνο η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων δεν θα αρκέσει. Για να ξεπεραστεί η τρέχουσα κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη λόγω του κορονοϊού, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός. Αλληλεγγύη σημαίνει επίσης ότι αυτό θα συμβεί τώρα. Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να συσπειρώνεται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ