Ζητά ελληνικά νησιά ο Ακάρ! “Η κυριαρχία τους δεν δόθηκε στην Ελλάδα”

Στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών στο Αιγαίο προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας (ΤUSAS). Όπως είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που η κυριαρχία τους δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα με κανέναν τρόπο». Πρόσθεσε ότι σε αυτά τα νησιά η Τουρκία κάνει, με το Oruc Reis, εργασίες φανερές.

«Οι επιστημονικές και τεχνικές εργασίες που έχουμε κάνει παρουσιάζονται ως πρόκληση. Πρόκειται για πραγματικά λανθασμένη προσέγγιση, δεν ταιριάζει καθόλου σε έναν καλό γείτονα. Είμαστε υπέρ των λύσεων, του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε τις καλές προθέσεις μας στο ζήτημα. Αναμένουμε να γίνουμε αντιληπτοί».

​Αναφέρθηκε και στο Κυπριακό σχολιάζοντας ότι «στην Κύπρο πρέπει να δουν και να αποδεχθούν την παρουσία των Τούρκων η οποία διαρκεί εδώ και πολλούς αιώνες. Πρέπει να τους δώσουν τα δικαιώματα τους. Στη ζήτημα της ισότητας και της κυριαρχίας πρέπει να αποδεχθούν της παρούσες συνθήκες».

ΠΗΓΗ: SPUTNIK