Υπόθεση Novartis: Νέος κύκλος καταθέσεων με στόχο τον “Ρασπούτιν”

Νέος κύκλος καταθέσεων ανοίγει σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Novartis. Τρία πολιτικά πρόσωπα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να προσέλθουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την ιδιότητα του μάρτυρα.

Πρώτος αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αν κάποιος από τους τρεις θα κατονομάσει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, τον πολιτικό, γνωστό και ως «Ρασπούτιν», που φέρεται να έκανε υπόγειες παρεμβάσεις σε δικαστικές υποθέσεις.

Σε περίπτωση που οι ανώτατοι εισαγγελείς έχουν στη διάθεση τους κατάθεση με το όνομα πολιτικού, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί θα πρέπει να διαβιβάσουν αμελλητί την δικογραφία στην Βουλή και να συνεχίσουν μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Οι δύο αντιεισαγγελείς ερευνούν τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, τις καταγγελίες σε βάρους του κ. Αγγελή από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και τέλος τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.