Υπογράφεται συμφωνία 130 εκατ. ευρώ με τα ΗΑΕ για εκπαίδευση στην ΕΑΒ;

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που αναδημοσίευσε νωρίτερα το DP, στις συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), κεντρικό ρόλο θα έχει και η ΕΑΒ. Τις τελευταίες ώρες έχουν περιέλθει σε γνώση μας ορισμένες πληροφορίες τις οποίες με κάθε επιφύλαξη, λόγω αδυναμίας διασταύρωσης και παρά την εγκυρότητα των πηγών, αμέσως θα αναφέρουμε…

Όλα δείχνουν ότι θα υπογραφτεί συμφωνία ύψους 130 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση στελεχών της Αεροπορίας των Εμιράτων στην υποστήριξη μαχητικών και άλλων αεροσκαφών. Οι Εμιρατινοί τρέφουν μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση για τις ικανότητες τόσο της ΕΑΒ όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας στον τομέα της υποστήριξης των αεροπορικών μέσων και κινούνται με γνώμονα το αμοιβαίο όφελος.

Τα χρήματα ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για την πλούσια χώρα του Κόλπου, η κυβέρνηση της οποίας έχει πολλούς λόγους να αντιμετωπίζει την Ελλάδα με ιδιαίτερο σεβασμό και να αισθάνεται ασφάλεια να πραγματοποιεί επενδύσεις όταν τηρούνται από την πλευρά μας στοιχειώδεις κανόνες προστασίας της επιχειρηματικότητας.

Φαίνεται πως οι ειδήσεις από τα ΗΑΕ θα είναι θετικές. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται στο διηνεκές. Θέλουν προεργασία και σε αυτό ενεπλάκησαν σημαίνονται στελέχη και της προηγούμενης κυβέρνησης. Μακάρι αυτή η “μαγιά” να αξιοποιηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί δεν παρουσιαζόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, αλλά ως ΕΛΛΑΔΑ. Ποτέ να μην το ξεχνάμε αυτό.