Ξεκίνησε η ναυπήγηση της πρώτης σαουδαραβικής κορβέτας Avante 2200

Ξεκίνησε με την κοπή του πρώτου τμήματος χάλυβα στις εγκαταστάσεις της ισπανικής Navantia η ναυπήγηση της πρώτης κορβέτας του Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας Avante 2200.

Το συμβόλαιο που περιλαμβάνει την ναυπήγηση των τεσσάρων πλοίων τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2018 και στην ναυπήγηση των πλοίων θα εμπλακεί η βιομηχανική μονάδα που βρίσκεται στον κόλπο του Cádiz καθώς και οι λοιπές βιομηχανίες της περιοχής που συνεργάζονται με την Navantia.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2022 με την παράδοση του τελευταίου πλοίου και περιλαμβάνει επιπλέον την υποστήριξη των πλοίων για πέντε χρόνια με προοπτική να επεκταθεί για ακόμη πέντε χρόνια.

Η κορβέτα Avante 2200 του ισπανικού ναυπηγείου έχει συνολικό μήκος 98,9 μέτρα, εκτόπισμα 2.500 τόνους και πλήρωμα 92 άτομα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο βάρους 10 τόνων.

Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης CATIZ, το ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας HERMESYS, το Σύστημα Ελέγχου Πυρός DORNA, ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου μηχανοστασίου ισπανικής κατασκευής MINERVA και το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου πλατφορμών.