Ξεκάθαροι οι Τούρκοι… Αν βρούμε φυσικό αέριο, στέλνουμε γεωτρύπανο!

Στις ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Ο Ντονμέζ χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη ανακάλυψη στις θάλασσες παγκοσμίως» την ανακάλυψη 405 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρου φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα από το γεωτρύπανο «Fatih», όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώ σχολίασε ότι η αξιοποίηση των συγκεκριμένων κοιτασμάτων προς όφελος των πολιτών το 2023. Για την Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ότι οι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οκτώ μελέτες, οι οποίες συνεχίζονται. Όπως δήλωσε, οι έρευνες γίνονται σε περιοχές που παρατηρείται ροή φυσικού αερίου, όπως είναι η θαλάσσια περιοχή του Κας (που βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο).

«Θα αξιολογήσουμε τα ευρήματα και αν δούμε προοπτική, θα στείλουμε γεωτρύπανο για να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Σύμφωνα με ειδικούς γεωλόγους, οι σεισμικές μελέτες μας δίνουν ελπίδα» σχολίασε. Επίσης, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι σεισμικές μελέτες στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους διάλογο, αλλά δεν είδαμε καμία θετική προσέγγιση από την ελληνική πλευρά. Αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο όφελος για όλους τους λαούς της περιοχής» σχολίασε. «Θα συνεχίσουμε να βάζουμε την υπογραφή μας στο μέλλον με τα πλοία μας σε κάθε ίντσα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και να εργαζόμαστε με όλη μας τη δύναμη για να αφήσουμε ένα ισχυρό μέλλον στις επόμενες γενιές» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter για τη συνέντευξη που παραχώρησε.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK