Ξανθόπουλος ο Ερντογάν… Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα με τα οχτώ τζετ VIP

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, απάντησε στο ερώτημα του πόσα αεροσκάφη ανήκουν στην προεδρία, που είχε απευθύνει ο βουλευτής του κόμματος CHP-Eσκίσεχιρ Ουτκού Τσακιροζέρ.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ντενίζ Αϊχάν στην εφημερίδα Σοζτζού, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι που μέχρι σήμερα απέφευγε να δώσει απαντήσεις σε αυτό το θέμα, ανακοίνωσε πως στην προεδρία της δημοκρατίας είναι καταχωρημένα 8 αεροσκάφη. Ο Τσακιροζέρ δήλωσε: “Οκτώ αεροσκάφη έχουν αποδοθεί μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με αυτά που υπάρχουν για υπουργεία, Γενικό επιτελείο και αστυνομία, ο αριθμός των VIP αεροσκαφών φτάνει στα 15-16.

“Τα αεροσκάφη που δεν χρειάζονται, πρέπει να πουληθούν και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να χρησιμοποιηθούν αλλού τα 83 εκατομμύρια. Αυτό που πρέπει να γίνει σε αυτή την κρίση είναι να μειωθεί ο αριθμός των VIP αεροσκαφών. Επιπλέον εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για τη συντήρηση αυτού του στόλου των αεροσκαφών”. Το θέμα αυτό είχε έρθει τελευταία στην επικαιρότητα με το αεροσκάφος που χάρισε ο εμίρης του Κατάρ στον Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ