Ξαναχτυπά ο Γιάνης της δραχμής… Ναι μεν αλλά, θα ήμασταν καλύτερα (vid.)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει ακόμη και σήμερα στην άποψη ότι θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν είχαμε επιστρέψει στο εθνικό μας νόμισμα και ανέλυσε τους λόγους που συνεχίζει να το πιστεύει ακράδαντα, παρά το γεγονός ότι καταλήγει ότι η δραχμή θα ήταν μια κακή λύση. Μιλώντας στο Open TV αναφέρθηκε στο ΜέΡΑ25, την πολύκροτη υπουργική θητεία του καθώς και για το σενάριο του να έβγαινε η χώρα από το ευρώ και να πήγαινε στη δραχμή.

«Ως κίνημα, στο ΜέΡΑ25, είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και των επιχειρήσεών μας στη Βουλγαρία για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή. Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα» είπε αρχικά και προσέθεσε: «Η θέση η δική μας (σ.σ.: της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ήταν ότι δεν θέλουμε να πάμε στη δραχμή, γι’ αυτό πήραμε και 62%, αλλά η εντολή του λαού ήταν μην τολμήσετε να υπογράψετε για πάντα τη δουλοπαροικία». Για το πώς θα ευημερούσαμε εκτός ευρώ επεσήμανε: «Είναι τρεις οι λόγοι που θα ήμασταν καλύτερα. Πρώτον, ο τουρισμός μας θα ήταν πάμφθηνος για τους ξένους.

“Είχαμε 30% κάτω φέτος στον τζίρο και του χρόνου θα πάμε ακόμα χειρότερα. Δεύτερον, «κόκκινα δάνεια»: Θα τα είχαμε κουρέψει όλα γιατί δεν θα ήμασταν στον SSM-ECB (σ.σ.: Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, το σύστημα τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη). Τρίτον, θα κουρευόταν άμεσα το δημόσιο χρέος, γιατί δεν θα το αποπληρώναμε σε ευρώ». «Η δραχμή ήταν κάτι κακό, όμως υπήρχε κάτι χειρότερο. Το ξαναλέω ότι δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ» ξεκαθάρισε.

Πηγή: hellasjournal.com