Βουλγαρία: Προχωρούν οι εργασίες στη για τη δεύτερη γραμμή του TurkStream

Την κατασκευή των υποδομών για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου από τη δεύτερη γραμμή του TurkStream ξεκίνησε η Βουλγαρία, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρξε καθυστέρηση στην κατασκευή των υποδομών της Βουλγαρίας, με το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να καταλήγει εντούτοις στην απόφαση για τη συνέχιση των εργασιών.

«Οι εταίροι μας από τη Βουλγαρία μάς είπαν ότι έχουν ξεκινήσει την κατασκευή των υποδομών για τη μεταφορά αερίου μέσα από τη δεύτερη γραμμή», είπε μεταξύ άλλων ο Λαβρόβ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Ο TurkStream είναι ένας αγωγός 570 μιλίων που θα περάσει μέσα από τη Μαύρη Θάλασσα και θα εκτείνεται από τη Ρωσία έως την Τουρκία, με σκοπό να μεταφέρει 1,1 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ετησίως.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, είχε κάνει γνωστό ότι η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η ημερομηνία έναρξης της δεύτερης γραμμής του πρότζεκτ θα εξαρτηθεί από τον χρόνο κατασκευής των σχετικών υποδομών.