Βίντεο από την πρώτη πτήση του τουρκικού δικινητήριου UAV ANKA-AKSUNGUR

Βίντεο με την πρώτη πτήση του νέου δικινητήριου αεροχήματος αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών ANKA-AKSUNGUR δημοσίευσε το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε χτες 21 Μαρτίου και δείχνει την απογείωση πτήση και προσγείωση του αεροχήματος η οποία διήρκησε 4 ώρες και 20 λεπτά. Το νέο τουρκικό αερόχημα είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες PD170 της κρατικής εταιρείας TUSAŞ Engine Industries (TEI).

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το συνολικό βάρος απογείωσης του νέου αεροχήματος φτάνει τα 750 κιλά συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού και οπλισμού που μπορεί να φέρει. Το ANKA-AKSUNGUR μπορεί να ίπταται για 24 ώρες και να επιχειρεί σε ύψος 40.000 πόδια (12 χλμ).

Το σύνολο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του ANKA-AKSUNGUR κατασκευάζεται από την κρατική εταιρεία Aselsan.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα η Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σνομπάρουν τις προσπάθειες και τα προϊόντα των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών και ερευνητικών ιδρυμάτων και επιλέγουν την βεβαιότητα του ξένου δοκιμασμένου και πιο ακριβού ξένου συστήματος.

Και μετά απορούμε γιατί η χώρα αποβιομηχανοποιήθηκε και οδεύει να γίνει μόνο ένα προορισμός παροχής υπηρεσιών, τουρισμού και αναψυχής όταν πανευρωπαϊκά όλες σχεδόν οι χώρες επιδιώκουν την επανίδρυση των βιομηχανιών τους και την ενίσχυση των αναπτυξιακών-παραγωγικών τους προγραμμάτων.