Βατικανό: Ένα like από το προφίλ του πάπα σε μοντέλο ανάβει φωτιές!

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Βατικανό καθώς άρχισε έρευνα για το πώς έγινε like από το επίσημο προφίλ του Πάπα Φραγκίσκου σε φωτογραφία του μοντέλου Ναταλία Γκαριμπότο από τη Βραζιλία, στην οποία φορούσε εσώρουχα και μαθητική στολή. Συγκεκριμένα, το Καθολικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (CNA), που επικαλείται πηγές κοντά στο Βατικανό, υποστηρίζει οι λογαριασμοί του Πάπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζονται από ολόκληρη ομάδα εργαζόμενων.

Έτσι, λοιπόν, η έρευνα θα προσδιορίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτό το… «ευλογημένο» like. Το «like» αφαιρέθηκε γρήγορα στις 14 Νοεμβρίου μετά την ευρεία δημοσιότητα που πήρε το γεγονός, με την Γκαριμπότο να δηλώνει πως «τουλάχιστον θα πάει στον Παράδεισο!».

​Ωστόσο, επισημαίνεται πως η Γκαριμπότο δεν ακολουθεί τον Πάπα και ούτε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το μοντέλο και δεν έχουν καμία αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Εντούτοις, αξιωματούχοι από το Βατικανό αρνήθηκαν να σχολιάσουν τόσο το περιστατικό με το like όσο και την επίσημη έρευνα.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK