Β’ ΠΠ: Απόλυτη διαστροφή, τρώγοντας αιχμαλώτους ΠΡΟΣΟΧΗ Σκληρές Εικόνες

Στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται, αναφέρει ένα ρητό. Υπάρχουν όμως ενέργειες που ξεπερνούν τα όρια ακόμα και της θηριωδίας. Μια ενέργεια που ξεπερνά και τα έσχατα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας έλαβε χώρα στα τέλη του 1944 στο νησί Τσίτσι Τζίμα στο αρχιπέλαγος Μπόνιν.

Το μικρό αυτό νησί βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χλμ. νότια του Τόκιο. Επικεφαλής της ιαπωνικής φρουράς των νησιών του αρχιπελάγους ήταν ο αντιστράτηγος Γόσιο Τασιμπάνα. Τον Σεπτέμβριο του 1944 το αμερικανικό υποβρύχιο USS Finback εντόπισε έναν Αμερικανό πιλότο να παλεύει με τα κύματα. Αμέσως αναδύθηκε και τον έσωσε. Ο πιλότος αυτός ήταν ο μέλλων πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Ήταν ένας από τους 100 περίπου Αμερικανούς αεροπόρους που καταρρίφθηκαν πάνω από τα νησιά Μπόνιν.
Ο Μπους ήταν ένας από τους τρεις αεροπόρους που σώθηκαν μια επιδρομή αεροσκαφών που επιτέθηκαν στο Τσίτσι Τζίμα. Οι άλλοι οκτώ Αμερικανοί αεροπόροι δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί. Με διαταγή του Τασιμπάνα οι Αμερικανοί αεροπόροι αποκεφαλίστηκαν. Την επομένη οι Ιάπωνες αξιωματικοί προγραμμάτισαν μια γιορτή… Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr