Τζο Μπάιντεν: “Η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ σήμερα είναι η Ρωσία”

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη διάσπασή μας, την ασφάλειά μας και τις συμμαχίες μας είναι η Ρωσία. Δεύτερον, νομίζω ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι η Κίνα. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε αυτό το γεγονός θα καθοριστεί και εάν είμαστε απλά ανταγωνιστές ή αν καταλήγουμε σε έναν πιο σοβαρό ανταγωνισμό που έχει να κάνει με την ισχύ» δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο CBS.

Κατά το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ, στο πλαίσιο των αμερικανικών εκλογών, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μπάιντεν είχε λάβει 3,5 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία μέσω του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ πρόσθεσε πως ο γιος του Μπάιντεν φέρεται να διατηρεί επιχειρηματικές δραστηριότητες με την Έλενα Μπατουρίνα, τη σύζυγο του πρώην δήμαρχου της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τραμπ τονίζοντας ότι δεν έχει πάρει ούτε μια «δεκάρα» από τη Ρωσία και ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί μια ενδεχόμενη νίκη του στις εκλογές. Ο Πούτιν αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η Ρωσία φέρεται να χρηματοδότησε τον Μπάιντεν. «Κανένα σχόλιο», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης την Κυριακή, όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή σχολιάζοντας το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ των ΗΠΑ ότι οι διεκδικητές του χρίσματος «ανταγωνίζονται για το ποιος αντιπαθεί περισσότερο τη Ρωσία». Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένα οποιεσδήποτε απόπειρες ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK