Τζεν Ψάκι: Το πρώτο briefing από την Ελληνίδα του Μπάιντεν (BINTEO)

Την πρώτη της ενημέρωση στα ΜΜΕ παραχώρησε από τον Λευκό Οίκο η Τζεν Ψάκι, η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Μπάιντεν. «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, μαζί με όλους εσάς. Όταν ο πρόεδρος μου ζήτησε να αναλάβω καθήκοντα, συζητήσαμε για τη σημασία του να επαναφέρουμε την αλήθεια και τη διαφάνεια σε αυτήν την αίθουσα». 

Ήταν τα πρώτα της λόγια, συστήνοντας τον εαυτό της στους δημοσιογράφους και ορίζοντας τη γραμμή, πάνω στην οποία, όπως είπε η ίδια, επιδιώκει να κινηθεί η νέα αμερικανική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του Τύπου και κατ’επέκταση των Αμερικανών πολιτών.

«Θα υπάρχουν ημέρες που θα βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Και αυτό είναι εντάξει. Είναι μέρος της δημοκρατίας μας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής στο γραφείο Τύπου και στον Λευκό Οίκο, σε καθημερινή βάση» σημείωσε ακόμη. Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού και την «πρόκληση της χρήσης μάσκας για 100 ημέρες», επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σκοπεύει η νέα αμερικανική κυβέρνηση να αποκαταστήσει την εικόνα των ΗΠΑ παγκοσμίως, η ίδια τόνισε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι να ξαναχτίσει τις συμμαχίες και τις συνεργασίες σε ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να αποκαταστήσει τη θέση των ΗΠΑ στο παγκόσμιο τραπέζι.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK