Τρόμος! Δεν αρέσει στον Κιμ Γιονγκ Ουν η προμήθεια F-35 από τη Νότια Κορέα

Δριμεία πυρά προς τη Νότια Κορέα εξαπέλυσε η Πιονγιανγκ, κατηγορώντας τη Σεούλ ότι συνεχίζει την αγορά αμερικανικών όπλων, παρά τις δημόσιες εξαγγελίες περί συμφιλίωσης της κορεατικής χερσονήσου. «Είναι θλιβερό το να μιλούν για τη συμφιλίωση και τη συνεργασία μεταξύ Βορρά και Νότου, ενώ εξακολουθούν να αγοράζουν αμερικανικά όπλα» δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Αμερικανικών Σπουδών του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Βόρειας Κορέας.

Και συνέχισε: «Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναπτύξουμε και να δοκιμάσουμε ειδικά όπλα για την ολική καταστροφή των νέων θανατηφόρων όπλων της Νότιας Κορέας». Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σημειώσει ότι η αγορά όπλων εκ μέρους της Σεούλ αποτελεί μία «εξαιρετικά επικίνδυνη ενέργεια, η οποία θα προκαλέσει την αντίδρασή μας».

Η Νότια Κορέα παρέλαβε τον Μάρτιο τα πρώτα δύο μαχητικά F-35A, ενώ έως το τέλος του 2019, αναμένεται να παραλάβει ακόμη οκτώ. Η συνολική παραγγελία της Σεούλ αφορά 40 αεροσκάφη F-35A. «Οι νοτιοκορεάτικες αρχές είναι καλό να επιστρέψουν στη λογική, προτού είναι αργά και καταστρέψουν τις ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει ευκαιρία για βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, εφόσον ακολουθήσουν τα βήμα των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Πιόνγιανγκ.

Τους προηγούμενους μήνες, οι ελπίδες για την επίτευξη ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο περιορίστηκαν σημαντικά, μετά τις αποτυχημένες επαφές Κιμ Γιονγκ Ουν – Ντόναλντ Τραμπ, στο Ανόι του Βιετνάμ. Τον Ιούνιο, ο εκτελών χρέη υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να περιορίσουν την έκταση των στρατιωτικών ασκήσεων με τη Νότια Κορέα.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK