Τρία μικρότερα οχήματα τύπου “Αίας” θα προμηθευτεί σύντομα η ΕΛ.ΑΣ.

Τρεις νέοι «Αίαντες» θα προστεθούν πολύ σύντομα στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο διαγωνισμός είναι έτοιμος και η ΕΛ.ΑΣ. θα ήθελε το συντομότερο δυνατόν να βρίσκονται στη διάθεσή της. Αυτή τη φορά όμως θα πρόκειται για πιο μικρά και ευέλικτα οχήματα εκτόξευσης νερού, με στόχο να μπορούν να κυκλοφορούν και σε πιο μικρούς δρόμους και να μην εγκλωβίζονται λόγω του όγκου τους.

ΤΗΣ ΜΙΝΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ
ΠΗΓΗ: CNN

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να χρησιμοποιούνται όσο γίνεται λιγότερα χημικά στην καταστολή των ταραχών. Μέχρι σήμερα η χρήση των συγκεκριμένων οχημάτων έχει κριθεί επιτυχής.

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία διαθέτει πέντε τέτοια οχήματα εκτόξευσης νερού, τα οποία κυρίως, όμως, μπορούν να επιχειρούν σε ανοιχτούς χώρους και κεντρικά σημεία. Τα επιχειρησιακά στελέχη της αστυνομίας διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι πολλές φορές θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον «Αίαντα» για να σβήσουν με ασφάλεια φωτιές σε κάδους σε μικρά στενά και πεζόδρομους όπου οι επίγειες δυνάμεις δέχονται επίθεση με μολότοφ, με αποτέλεσμα αυτό να είναι από δύσκολο έως άκρως επικίνδυνο για τους αστυνομικούς. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή