Τρεις προς έναν… Οι “φίλοι Τραμπ” και η στάση των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάσταση που δημιούργησε η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας που είχαν στη Βιέννη, οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, Μάικ Πομπέο και Νίκος Δένδιας.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Μετά τη συνάντηση, οι Αμερικανοί είπαν «πολύ λίγες και πολύ μετρημένες» κουβέντες διά της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους. Όμως, μερικές κινήσεις που αναμέναμε, έγιναν αμέσως μετά.

Καθορίστηκε η συνάντηση του κ. Πομπέο, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που στέλνει επιστολές ανά τον κόσμο κάνοντας «μπούλιγκ» στους συναδέλφους του, για να μην υποστηρίξουν την Ελλάδα.

Η συνάντηση θα γίνει στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου θα παραστούν και οι δύο υπουργοί στην ορκωμοσία του προέδρου της χώρας. Η Τουρκία δεν χάνει ευκαιρία να βρίσκεται παντού. Πραγματικά, γιατί απαιτείται η παρουσία του κ. Τσαβούσογλου στo Σάντο Ντομίνγκο;

Μα είναι απλό: Επειδή ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την παρουσία του κ. Πομπέο… Σύμφωνα με πληροφορίες… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ  ΠΗΓΗ