Τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια στη Λέσβο, φωτιές στη Χίο

Συνεχίζονται τα σοβαρά επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για τις κλειστές δομές φιλοξενίας. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις μάχες σώμα με σώμα στη Λέσβο τραυματίστηκαν αστυνομικοί από σκάγια. Ένας τραυματίστηκε στο πόδι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Μεγάλος αριθμός πολιτών της Μυτιλήνης περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκονται οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας. Οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

Μετά το πρώτο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό αντρών των ΜΑΤ από κατοίκους του νησιού σε ξενοδοχείο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ομάδα εξαγριωμένων πολιτών μπήκαν στο ξενοδοχείο Αιολίς στη Γέρα της Λέσβου με σκοπό να εντοπίσουν κι άλλους αστυνομικούς.

Μπαίνοντας στα δωμάτια ωστόσο δεν τους βρήκαν, αλλά πήραν τα ρούχα που βρήκαν στα ντουλάπια και τα έκαψαν έξω από το ξενοδοχείο.

Από τα επεισόδια στο Διαβολόρεμα και στις εκτάσεις Καβακλή και Καράβα, τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Εισβολή στο ξενοδοχείο

Σε 12 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στη Χίο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό πολιτών σε άνδρες των ΜΑΤ μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η προσαγωγή μετετράπη σε σύλληψη για έναν 27χρονο ο οποίος ταυτοποιήθηκε ότι ήταν ανάμεσα στην ομάδα που ξυλοκόπησε άγρια άνδρες των ΜΑΤ.

Την ίδια στιγμή, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα 56χρονος που ήταν «παρών» στον ξυλοδαρμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, eleftherostypos