Τραμπ: Συμφωνία του αιώνα με Ινδία… αγορά όπλων αξίας 3 δισ. δολαρίων

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, στην οποία έφτασε χθες Δευτέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Τραμπ, Ουάσιγκτον και Νέο Δελχί υπέγραψαν δύο συμφωνίες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αγορά αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων από την Ινδία.

«Αυτή ήταν μια πολύ παραγωγική επίσκεψη και για τις δύο χώρες. Νωρίτερα σήμερα, επεκτείναμε την αμυντική μας συνεργασία με συμφωνίες με την Ινδία για την αγορά, αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προηγμένου αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων Apache και MH-60 Romeo, τα καλύτερα 3, τα καλύτερα στον κόσμο».

Οι συμφωνίες αυτές θα ενισχύσουν τις κοινές μας αμυντικές δυνατότητες, καθώς οι στρατιωτικοί μας συνεχίζουν να εκπαιδεύονται και να επιχειρούν δίπλα-δίπλα», δήλωσε ο Τράμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ινδό πρωθυπουργό Νάρεντρα Μόντι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συμφωνίες προβλέπουν την απόκτηση 24 ελικοπτέρων MH-60R Seahawk  πολλαπλών αποστολών για το Ινδικό Ναυτικό και έξι επιθετικών ελικοπτέρων Apache. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε παραχωρήσει ήδη μια μεγάλη ομιλία στην πόλη Αχμενταμπάντ, υποσχόμενος την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας ενω αργότερα επισκέφθηκε το διάσημο Ταζ Μαχάλ πριν φύγει για την πρωτεύουσα της Ινδίας για τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Μόντι.