Τραμπ και Πούτιν χορεύουν αλά τούρκα… Ούτε μια λέξη για την Αγιά Σοφιά!

Μαζικές είναι οι αντιδράσεις από την Αμερική και όλο τον κόσμο για την απαράδεκτη απόφαση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Αγία Σοφία. Απουσιάζουν οι αντιδράσεις των προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο στενοί φίλοι του προέδρου της Τουρκίας, σιώπησαν, μέχρι της στιγμής, τουλάχιστον, που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μας διαψεύσουν και τις επόμενες ώρες να τοποθετηθούν γι’ αυτό το έγκλημα του Ερντογάν.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι τραγικοί και οι δύο. Υποτίθεται ότι παλεύουν για τους Χριστιανούς όπου γης. Ο κ. Τραμπ συχνά κομπάζει ότι προστατεύει τις θρησκευτικές ελευθερίες. Και ο κ. Πούτιν είναι ο «ξανθός ηγέτης» του Ορθόδοξου Κόσμου, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του. Εάν δεν τοποθετηθούν και δεν καταδικάσουν την πράξη του Ερντογάν, τα μηνύματα που μας στέλνουν είναι οδυνηρά. Οι πιο ισχυροί ηγέτες στον κόσμο, γονατίζουν ενώπιον του Σουλτάνου.

Στην Αμερική, προηγήθηκε όλων -όπως πάντα- ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο ακολούθησαν αμέσως και άλλοι Αμερικανοί νομοθέτες με αποκορύφωμα τη κοινή δήλωση της ηγεσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στην ισχυρή Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Απ’ εκεί και πέρα «πονά» πολύ η απουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που συνήθως τρέχει να εκμεταλλευθεί ότι έχει σχέση με το χριστιανισμό. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ