Τραγικές δηλώσεις του Ολλανδού ΥΠΕΞ… Αθώωση Τουρκίας για μετανάστες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας είχε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον ομόλογό του της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε αυτήν ο Τσαβούσογλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “Εμείς ζητάμε την συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα όπως η επικαιροποίηση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, η απελευθέρωση από την βίζα και η μετανάστευση.

“Αρχίσαμε τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Άρχισαν συνομιλίες για την εξομάλυνση των σχέσεων μας με την Γαλλία. Εντός της χώρας άρχισε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν οι προτάσεις μας για συνάντηση των 5+ΟΗΕ για την Κύπρο, όπως και για το συνέδριο για την Αν. Μεσόγειο”.

Την εντυπωσιακή όμως δήλωση την έκανε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπλόκ που μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: “Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που φέρνει η μετανάστευση. Η Τουρκία καταβάλει απίστευτες προσπάθειες για να μπορέσει να ελέγξει το μεταναστευτικό κύμα. Ενώ η τουρκική ακτοφυλακή προσπαθεί να σώσει μετανάστες από την θάλασσα, βιώνουμε επίσης πολιτικές αντιθέσεις. Διότι οι χώρες στην Ευρώπη δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες που το θέλουν. Η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά και τεχνικά”

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ