Τους κάνει πλάκα η Τουρκία… ΔΕΝ είναι εκεχειρία η “παύση επιχειρήσεων”!

“Η Τουρκία θα παύσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μόνο για να αποχωρήσουν οι τρομοκράτες από τη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διευκρινίζοντας πως η συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ Ουάσιγνκτον και Άγκυρας “δεν είναι μια εκεχειρία καθώς εκεχειρίες γίνονται μόνο μεταξύ δύο νόμιμων πλευρών”.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως η Άγκυρα δεν έδωσε καμία εγγύηση στις ΗΠΑ αναφορικά με τη συριακή πόλη Κομπάνι.

Πρόσθεσε πως υπήρξε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη συλλογή βαρέως οπλισμού από τη συροκουρδική πολιτοφυλακή YPG και την καταστροφή των θέσεων των κουρδικών δυνάμεων, συμπληρώνοντας πως υπήρξε συμφωνία με την Ουάσινγκτον οι τουρκικές δυνάμεις να ελέγχουν τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία. Κατέληξε πως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι.

ΣΧΟΛΙΟ DP: Δηλαδή οι Τούρκοι περιμένουν να μαζέψουν οι Αμερικανοί τα “βαριά όπλα” από τους Κούρδους, για να επιχειρήσουν να κάνουν στρατιωτικό περίπατο στη συνέχεια! Δεν μπορεί, ή κάποιος κάνει πλάκα, ή κάποιος βρίσκεται κατά τύχη στη θέση που βρίσκεται, αναδεικνύοντας κάθε μέρα την ανεπάρκειά του.