Τους έτσουξε πολύ… Μαζικά τουρκικά tweet, “ψυχρός φονιάς ο Νετανιάχου”

Λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης με το Ισραήλ ρίχνουν με νέες τους αναρτήσεις στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν και ο Ομέρ Τσελίκ. Ο Τσαβούσογλου επιτίθεται στο Ισραήλ την “παράνομη κατοχή” παλαιστινιακών περιοχών, μετά την σκληρή απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου σε ανάλογες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. .

Ο Νετανιάχου είχε πει πως ο Ερντογάν δεν δικαιούται να ομιλεί για ισραηλινή βία κατά των Παλαιστινίων, καθώς οι Τούρκοι κατέχουν παράνομα τη βόρεια Κύπρο και σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά των Κούρδων. Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Νετανιάχου ως τον “χειρότερο ψυχρό δολοφόνο της σύγχρονης εποχής και υπεύθυνο για την σφαγή χιλιάδων αθώων Παλαιστίνιων”.

“Αντί να ικετεύει τον πρόεδρο Ερντογάν να μην λέει την αλήθεια, ο Νετανιάχου να τερματίσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη βίαιη καταπίεση του παλαιστινιακού λαού. Οι επιθέσεις κατά του Ερντογάν και η χρησιμοποίηση των Κούρδων δεν θα τον σώσουν από τα εσωτερικά του προβλήματα”, ανέφερε από την πλευρά του ο Καλίν.

“Ο Νετανιάχου ενοχλήθηκε από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά του ΡΚΚ το οποίο εκτελεί τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των πολιτών μας και των καταπιεσμένων Σύρων, γυναικών και παιδιών”, ανέφερε ο Τσελίκ.