Τούρκοι είπαν φαλακρό, τον φαλακρό ΥΠΕΣ; Δίωξη αμέσως παρακαλώ!

Τούρκοι πολίτες ερευνούνται από τις τουρκικές αρχές επειδή χαρακτήρισαν τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu φαλακρό, ανέφερε η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet. Ο συγκεκριμένος υπουργός είναι φαλακρός!

Οι αρχές ξεκίνησσαν έρευνα το 2020 εναντίον του δικηγόρου Tugay Bek για το χαρακτηρισμό του υπουργού Εσωτερικών με τη φράση “το φαλακρό πρόσωπο”. Ο Μπεκ κατηγορήθηκε για “προσβολή δημόσιου αξιωματούχου”. Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στην έρευνα. Όμως ξεκίνησε μια περαιτέρω έρευνα εναντίον ενός εκ των πελατών του Bek για τον χαρακτηρισμό του Soylu ως φαλακρού, ανέφερε η Cumhuriyet.

Η τουρκική αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε το 2017 για να διεξάγει έρευνα σε εικονικό περιβάλλον για την επιδίωξη εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο με το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 680, το οποίο θεσπίστηκε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Το γεγονός ότι ακόμη και το να αποκαλείς τον υπουργό Εσωτερικών «φαλακρό» αποτελεί αντικείμενο έρευνας στο παρόν στάδιο είναι μια σαφής ένδειξη για το πόσο έχουν περιοριστεί τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε ο Bek.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL