Τούρκο μπουνταλά ή “κλοτσιά” στον ανόητο που είπε… “τους προκαλούμε” κιόλας; Αποβατική άσκηση “EFES”

Η Ελλάδα για χάρη της αποκλιμάκωσης ακύρωσε τον “Παρμενίωνα”. Συμφώνησε ότι θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία, παρότι πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος και κρετίνος για να πιστεύεις ότι μπορείς να συζητήσεις λογικά με αυτή την Τουρκία. Το αντάλλαγμα για την ελληνική στάση είναι η διεξαγωγή της αποβατικής άσκησης EFES! Να είναι καλά οι άνθρωποι, διότι όποιος διανοηθεί να συζητήσει οτιδήποτε περί αποστρατιωτικοποίησης των νήσων, λογικά θα προκαλέσει… αυτεπάγγελτη παρέμβαση του μπόγια!

Την ίδια στιγμή, παρότι επείγει η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία -και δεν περιορίζεται η αναφορά στα εντός του ΥΠΕΘΑ όσον αφορά το “πολιτική”- μοιάζει να μην ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά… Στην κατάσταση με τα Ναυπηγεία της χώρας δεν έχει νόημα να αναφερθεί κανείς σε αυτή τη συγκυρία.

Τα εγκλήματα είναι διακομματικά και σε φυσιολογικές χώρες θα είχε βρεθεί κόσμος στη φυλακή. Όχι όμως στην Ελλάδα των πολιτικών κηφήνων της συναλλαγής και της κηδεμονευόμενης από κάθε λογής οικονομικά και άλλα συμφέροντα, εντός κι εκτός της χώρας (σ.σ. ενίοτε διαπλέκονται) πολιτικής τάξης.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αφεθεί ξανά μόνο του να κάνει τη βρόμικη δουλειά με τους Τούρκους. Και θα την κάνει, για μια ακόμη φορά. Έχει όμως να αντιμετωπίσει και την εμετική δυσφήμιση από κάποιους… επιστήμονες της ελληνικής “πολιτικής ορθότητας” (βλ. οσφυοκαμψίας) του χώρου διεθνών σχέσεων, δικτυωμένων στο εξωτερικό.

Αυτών με την προνομιακή πρόσβαση στα ΜΜΕ, καλεσμένοι κάποιων που σήμερα διατυμπανίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, λες και έχουμε όλοι μνήμη αμοιβάδας και δεν θυμόμαστε τι έλεγαν όταν κάποιοι εναγωνίως έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Κάποιοι παρίσταναν και τους καλούς γνώστες της Τουρκίας. Εξ εμπειρίας…

Ένας εξ αυτών, πολύ λίγος ακόμα και για να κοιτάξει στα μάτια μάχιμο Έλληνα αξιωματικό του Ναυτικού, τόλμησε να αναφέρει μιλώντας σε… περίεργο “επιστημονικό” ακροατήριο, παριστάνοντας τον υπέρμαχο της δικαιοσύνης και τον ισορροπιστή, ότι και η Ελλάδα απείλησε την Τουρκία. “Ας είμαστε ειλικρινείς”, πρόσθεσε ο με περισπούδαστο φωστήρας!

Αν έλλειπε αυτό το τελευταίο, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μιλούσε απλώς για την κλιμάκωση που μπορεί αν ξεφύγει από τον έλεγχο και να οδηγηθούν οι δυο χώρες σε πολεμική σύρραξη. Προσθέτοντας όμως αυτό το τελευταίο… “Greece was threatening Turkey… Let’s be sincere(για να μην έχει αμφιβολία σε ποιον αναφερόμαστε), έρχεται το ΤΙΠΟΤΑ να απευθύνει μομφή σε αυτούς που προστατεύουν τη χώρα με τεράστιες προσωπικές θυσίες και στερήσεις.

Την προστατεύουν για να υπάρχει περιβάλλον ασφαλείας, να μεγαλώνουν και να σταδιοδρομούν ορισμένοι από το άφθονο χρήμα που ξοδεύει η Τουρκία σε όλο τον κόσμο για να αγοράσει επιρροή. Σε φιλικές και σε εχθρικές χώρες. Εντός κι εκτός Ελλάδας. “Τζογάροντας” με επαίσχυντο τρόπο σε βάρος της αλήθειας, της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας τους.

DP