Τουρκικός χαβάς: Έρευνες, με το νέο έτος, βάσει της συμφωνίας με την Λιβύη…

Στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, αλλά και στην απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο Τούρκος υπουργός προανήγγειλε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που περιγράφονται στο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη.

Ο Φατίχ Ντονμέζ υπενθύμισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών εγκρίθηκε από την τουρκική Βουλή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλα τα κόμματα που την υποστήριξαν. «Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Τόσο η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων, αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», υπογράμμισε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με το timeturk.com.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας καταδίκασε επίσης την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε την Πέμπτη το βράδυ. «Ελπίζω ότι θα πάρουν πίσω το λάθος τους (ώστε) να βάλουμε τις σχέσεις μας ξανά στη σωστή τροχιά», δήλωσε ο Ντονμέζ ενώπιον των Τούρκων βουλευτών. «Καταδικάζω την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για τα γεγονότα με τους Αρμένιους», πρόσθεσε.