Τουρκικό F-16… καταδιωκόμενο μεν πάνω από την Καβάλα δε! Προς ελληνικά “αντίμετρα ΑΟΖ” το ΥΠΕΞ;

Ξεπέρασε κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα την ημέρα της εθνικής επετείου, παραβιάζοντας κάθε κανόνα και πρόσχημα, που θέλει ακόμα και εχθρικά κράτη ο ένα να σέβεται την εθνική επέτειο του άλλου. Παραλλήλως, η επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση συντεταγμένων για τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ.

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Στις 11.32′ το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου τουρκικό μαχητικό πέταξε πάνω από τη Νέα Βύσσα και τις Καστανιές με κατεύθυνση προς Νότο. Πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια κατευθύνθηκε δυτικά και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς Βορρά και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την Καβάλα για να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς τη Λέσβο και τη Χίο από όπου και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο σε ύψος τριών χλμ και στη συνέχεια πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου σε ύψος 700 μέτρων. Τέλος, ένα δεύτερο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Το γεγονός ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά δεν αλλάζει τα πράγματα. Είναι σαφές ότι η Άγκυρα, παρότι όλη η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, όχι μόνο δεν κάνει βήμα πίσω, αλλά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ερωτοτροπεί με την ιδέα να εκμεταλλευθεί την “ευκαιρία” για να δημιουργήσει τετελεσμένα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ