Τουρκία: Τρίτη ημέρα παραδόσεις των S-400… έβδομο αεροσκάφος (vid.)

Προσγειώθηκε σε αεροπορική βάση στην Άκυρα και το έβδομο ρωσικό αεροσκάφος που μεταφέρει τμήμα τα των συστημάτων S-400, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η αντίδραση των Αμερικανών, οι οποίοι όλο οργισμένοι εμφανίζονται, δεν έχουν όμως προς το παρόν λάβει οποιοδήποτε τιμωρητικό μέτρο κατά της Τουρκίας. Οι Τούρκοι φροντίζουν να προβάλουν δεόντως τις αφίξεις, εξυπηρετώντας τους δικούς τους πολυδιάστατους επικοινωνιακούς στόχους…

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Ρωσία έστειλε σήμερα νέο φορτίο του αντιαεροπορικού της συστήματος S-400 σε μια βάση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην πρωτεύουσα, την Άγκυρα. Το πέμπτο και έκτο αεροπλάνο που μετέφεραν το φορτίο έχουν ήδη προσγειωθεί ενώ αναμένεται εντός της ημέρας και ένα έβδομο, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Η Τουρκία έλαβε την Παρασκευή τα πρώτα τρία φορτία με εξοπλισμό των S-400 και χθες ένα τέταρτο φορτίο, αψηφώντας τις απειλές για κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πότε το αντιαεροπορικό σύστημα θα εγκατασταθεί και πότε θα είναι επιχειρησιακό.