Τουρκία: Μια σύλληψη που υπενθυμίζει τις επιδόσεις της “αγίας οικογένειας” στο πλιάτσικο

Νέους… τρομοκράτες ανακαλύπτει το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, αν και στο κατηγορητήριο προστίθεται η γνωστή κατηγορία – θανάσιμο αμάρτημα στη σύγχρονη Τουρκία, αυτό της “προσβολής του προέδρου”. Όπου “προσβολή”, ασφαλώς, κριτήριο είναι η κρίση του… θιγόμενου, όχι κάποια έννοια ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά, θύμα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, υπό φυσιολογικές συνθήκες και παρότι στην Ελλάδα θεωρείται αντίπαλος και μάλιστα επικίνδυνος, θα έπρεπε να θεωρείται… σχεδόν ήρωας!

Ο Σάμπρι Ουζούν ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στο πλαίσιο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όπου υπηρέτησε το διάστημα 2003-2006. Γενικώς, ένας άνθρωπος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος όμως αποδεικνύεται… τρομοκράτης και μάλιστα αυθάδης!

Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση χθες Τρίτη, με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της χώρας (α ρε άμοιρε Έλληνα πρόεδρε, κάτεργα θα έπρεπε να πάμε όλοι με όσα σου “σέρνουμε”!), αλλά και παροχής βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση (αυτά τα δυο στη σύγχρονη Τουρκία “πάνε πακέτο”, όπου “τρομοκρατία” βλ. συνήθως την Οργάνωση Γκιουλέν “Χιζμέτ”)!

Στη σύλληψη αναφέρθηκε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (ανεξάρτητου και αδέκαστου βεβαίως βεβαίως), διευκρινίζοντας – προσθέτοντας στο κατηγορητήριο τη διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας…

Σύμφωνα με με δημοσίευμα του “Turkish Minute”, η σύλληψη του Ουζούν συνδέεται με ανάρτηση στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στις 17 Απριλίου, στην οποία συνέχαιρε τον νικητή των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιο του αντιπολιτευόμενου “κεμαλικού” CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα).

Τι το ήθελε όμως να μην περιοριστεί απλά και μόνο σε συγχαρητήρια; Πήγε ένα βήμα παρακάτω. Του ευχήθηκε να μην πει “μηδένισε τα χρήματα γιε μου”, να μην φορέσει ρολόι αξίας 750.000 τουρκικών λιρών, να μη διαθέτει εφτά χρηματοκιβώτια και μηχανήματα καταμέτρησης χρημάτων… Του ευχόταν να βαδίσει στον σωστό δρόμο και να μην παρεκκλίνει από την αξιοπρέπεια.

Θα αναρωτηθεί κανείς, πού είναι το κακό; Απλά τον καλεί να κρατήσει τα χέρια του καθαρά, να μην τα βάλει στο “κρατικό μέλι”. Έλα όμως που “όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται” (σ.σ. όποιος την έχει “να τη φέρει πίσω”, για τους εναλλακτικούς), αφού όσα κατέγραφε στο μήνυμα αυτό, ήταν βγαλμένα μέσα από τις ηχογραφημένες (υποκλαπείσες για την ακρίβεια) τηλεφωνικές συνομιλίες, όπου πρωταγωνιστής φέρεται να είναι ο ίδιος ο Ερντογάν και ο γιος του Μπιλάλ (ναι, ο γνωστός “Αστραπόγιαννος”, το καμάρι της οικογένειας!)…

Οι συνομιλίες αυτές δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και αφορούν στις υποθέσεις διαφθοράς της “αγίας οικογενείας” (υπό την έννοια ότι ο πολύς Τούρκος πρόεδρος δείχνει να πιστεύει γνήσια ότι είναι απεσταλμένος στην Τουρκία από τον ίδιο τον Αλλάχ), διότι οι ενδείξεις, έως αποδείξεις, ότι έχουν καταληστεύσει την Τουρκία, σε οποιαδήποτε χώρα της Δύσης θα αρκούσαν για να τον χώσουν μέσα για το υπόλοιπο του βίου του, ενώ αν εφαρμοζόταν η ισλαμική “σαρία”, θα χρειαζόταν σίγουρα βοήθεια σε κάποιο κέντρο αποκατάστασης προσθετικών μελών.

Ο Ερντογάν λέει στον Μπιλάλ “μηδένισε τα χρήματα” (σ.σ. που κρατούσαν στο σπίτι, καθώς είχαν αρχίσει κάτι επιδρομές της αστυνομίας, την οποία φοβόταν ότι δεν ελέγχει και απόλυτα λόγω πίστης πολλών στον Γκιουλέν. Μαντέψτε επίσης, ποιος φοράει πανάκριβο ρολόι.

Πάλι καλά που δεν αναφέρθηκε ο Ουζούν στην “ελληνική πλευρά” της οικογένειας Ερντογάν, λόγω των φοβερών επιδόσεων στη… ναυτιλία, στον εφοπλισμό, όπως άλλωστε και το έτερο “λουλούδι” του ισλαμικού “μπαχτσέ” της Κωνσταντινούπολης, του άλλου εφοπλιστή και ανθυποψήφιου του Εκρέμ Ιμάμογλου για λογαριασμό του AKP, του Μπινάλι Γιλντιρίμ…