Τουρκία: “Δημοκρατία” όπου η απειλή θανάτου στην TV δεν κινητοποιεί… ΕΣΡ

Η φιλοκυβερνητική περσόνα Sevda Noyan σε τηλεοπτικά σχόλια της ανέφερε ότι έχει λίστα και θα σκοτώσει πολλούς υποτιθέμενους υποστηρικτές ενός πραξικοπήματος. Σε κριτική που δέχτηκε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας, το αντίστοιχο ΕΣΡ της Τουρκίας, RTÜK, απάντησε “δεν είναι δα και σοβαρή υπόθεση” για να δικαιολογηθεί γιατί δεν έκανε κάτι, ή έστω μια δήλωση.

Η Noyan είπε την περασμένη Παρασκευή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Ülke ότι η οικογένειά της θα μπορούσε «να εξουδετερώσει 50 άτομα» για να υποστηρίξει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του.

«Υπάρχουν ακόμα μερικοί από αυτούς στην περιφραγμένη κοινότητά μου, έχω ετοιμάσει τη λίστα μου», είπε, αναφερόμενη στους υποστηρικτές του Fethullah Gülen, ενός ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει σε αυτοεπιβαλλόμενη εξορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

«Δεν είμαστε σε θέση να τιμωρήσουμε όσα λέγονται εναντίον εκείνων που επαινούν το πραξικόπημα. Δεν είναι και κάποιο θέμα από το οποίο μπορεί να αντλήσεις και πολλά », ανέφερε ο Πρόεδρος του RTÜK Εμπουμπεκίρ Τσαχίν στο Independent Turkish. Ο Τσαχίν είπε ότι η Ülke TV θα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ