Τουρκία: “Αρκετά! Θέλω να πεθάνω, δείτε την οικονομία, έβγαλα 15 λίρες …”

«Θέλω να πεθάνω εξ αιτίας της οικονομίας», λέει Τούρκος καταστηματάρχης όταν ερωτήθηκε γιατί δεν φοράει μάσκα Καταστηματάρχης στο Ντενιζλί όταν ερωτήθηκε από τις τοπικές αρχές γιατί δεν φοράει μάσκα, είπε ότι θέλει να πεθάνει λόγω της χειροτέρευσης της οικονομίας .

«Αρκετά. Θέλω να πεθάνω. Δείτε την οικονομία. Έβγαλα 15 λίρες την Τρίτη και 100 την Τετάρτη. Ακόμη και αν αυτές οι 100 λίρες είναι όλες κέρδος, τι σημασία έχει ;» είπε ο καταστηματάρχης.
Ένας καταστηματάρχης στην νοτιοανατολική επαρχία του Ντενιζλί είπε ότι θέλει να πεθάνει εξ αιτίας της χειροτέρευσης της οικονομίας, όταν του ζητήθηκε ο λόγος για τον οποίο δεν φορούσε μάσκα.

Ο νομάρχης του Ντενιζλί, Αλί Φουάτ Ατίκ, πραγματοποιούσε επιθεώρηση για τον COVID-19 στις 17 Οκτωβρίου, όταν είδε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, να μην φοράει μάσκα. Όταν ο νομάρχης τον ρώτησε γιατί δεν φορούσε μία, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος του είπε, «θέλω να πεθάνω».

«Αρκετά. Θέλω να πεθάνω. Δείτε την οικονομία. Έβγαλα 15 λίρες την Τρίτη και 100 την Τετάρτη. Ακόμη και αν αυτές οι 100 λίρες είναι όλες κέρδος, τι σημασία έχει;» ρώτησε. Ο νομάρχης, απαντώντας, του είπε «να κάνει υπομονή»Η τουρκική λίρα έχει χάσει δραματικά την αξία της, σημειώνοντας ρεκόρ προς το δολάριο και το ευρώ. Η ανεργία στην χώρα είναι, επίσης, σε άνοδο.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ