Τουρκία: Νέα δίωξη κατά δημοσιογράφου, πάλι με γελοία δικαιολογία

Στην τουρκική “Δικαιοσύνη” – εισαγγελία Κωνσταντινούπολης εναντίον δημοσιογράφου προσέφυγε ξανά ο μεγάλος δημοκράτης της Τουρκίας, ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκοντας την επαγγελματική του εξόντωση, με τη γνωστή δικαιολογία – “αδίκημα” της “προσβολής του προέδρου”. Στο στόχαστρο έχει βρεθεί ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστή του τηλεοπτικού δικτύου FOX News, εξαιτίας ενός tweet που ανήρτησε τη Δευτέρα.

Το φοβερό και τρομερό που είπε ο δημοσιογράφος, αφορούσε ομιλία του Ερντογάν, η οποία του έδωσε την εντύπωση ότι προετοιμάζει το έδαφος για να “βάλει χέρι” ο… σουλτάνος στις καταθέσεις του κοσμάκη, επικαλούμενος εθνική ανάγκη. Στην ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε νόμους της εποχής του “πολέμου ανεξαρτησίας” της χώρας που πειθανάγκαζε τον πληθυσμό αν δίνει σημαντικό μέρος της περιουσίας του και των εισοδημάτων του για την πολεμική προσπάθεια.

Παρότι είναι τόσο φυσιολογικό να κάνεις παρόμοια σκέψη και σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, το να αναρωτηθούν οι δημοσιογράφοι αν επίκειται κάτι παραπλήσιο και στη σύγχρονη Τουρκία με βάση αυτή την αναφορά Ερντογάν θα ήταν σχεδόν αυτονόητο και… αυτόματο, στην Τουρκία του σήμερα όχι μόνο δε δικαιούσαι να διατυπώσεις την ανησυχία σου, αλλά κινδυνεύεις και με καταδίκη που μπορεί να επισείει από βαρύ πρόστιμο μέχρι φυλάκιση.

Ο άνθρωπος που η ισλαμιστική συμμορία του έχει κατακλέψει τη χώρα και όποια “Papers” (Μάλτα, Παναμάς κι άλλοι φορολογικοί “παράδεισοι”) έχουν αποκαλύψει ότι οι οικογένειες Ερντογάν και Γιλντιρίμ είναι… εφοπλιστές -μία μόνο από τις “εθνικά επωφελείς” δραστηριότητες- έχει το θράσος να κινείται και δικαστικά εναντίον του δημοσιογράφου που εξέφρασε την ανησυχία του. Εμείς δηλαδή με όσα του γράφουμε, μάλλον θα ήμασταν για το… εκτελεστικό απόσπασμα.

Εντελώς αυθαίρετα και κατά δήλωση, οι δικηγόροι του Ερντογάν που εμπλέκονται στη δίωξη του δημοσιογράφου, ισχυρίζονται ότι αυτά όλα είναι σε εθελοντική βάση! Επίσης, ζητήθηκε από τους εισαγγελείς να εξετάσουν την ανάρτηση του δημοσιογράφου και σε σχέση με τους κανονισμούς που ισχύουν για τις τράπεζες! Θέλουν να φορτώσουν στον δημοσιογράφο και την… αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος… για ένα tweet! Απίστευτο;

Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι εναντίον του δημοσιογράφου κινήθηκαν… φυσικά αυθόρμητα και η εποπτική αρχή των τραπεζών στην Τουρκία (BDDK)!!! Τον κατηγορούν ότι στοχοποίησε το οικονομικό και τραπεζικό σύστημα της χώρας, διά σκόπιμα ψευδών ισχυρισμών!

Ο σύγχρονος φασισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ο δημοσιογράφος σκόπευε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι καταθέσεις και οι αποταμιεύσεις των Τούρκων πολιτών δεν είναι ασφαλείς! Τόσο “δημιουργική σκέψη” δυσκολεύεσαι να βρεις οπουδήποτε στον κόσμο, ακόμα και στα πιο δεσποτικά καθεστώτα!

Προφανώς όμως, οι άθλιες αυτές φασιστικής έμπνευσης ενέργειες, αντανακλούν την τεράστια ανασφάλεια του Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι καταστρέφει κάθε μέρα που περνά τη χώρ4α του… και ασφαλώς πλέον κινδυνεύει.