Σχηματίζουν φράση Κεμάλ οι NAVTEX της Τουρκίας… όμως εδώ δεν ξυπνούν

Μια ακόμα υβριδική πρόκληση αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Τουρκία ενεργοποιεί μέσω NAVTEX το μνημόνιο με τη Λιβύη και στήνει ασκήσεις στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά παίζει καθαρά ψυχολογικά παιχνίδια με την αναγραφή της γνωστής φράσης του Κεμάλ «Ne mutlu Türküm diyene» («τί ευτυχία να λες είμαι Τούρκος»), σε NAVTEX.

Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΠΗΓΗ: ARMY VOICE

Νωρίς το πρωί εξέδωσε τέσσερις Navtex για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από τη Ρόδο και το Καστελόριζο, νότια της Κρήτης έξω ακριβώς από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου και μέχρι ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη.

Την απόφαση αυτή λαμβάνει ανήμερα της 29ης Μαΐου επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, και μάλιστα σε περιοχές εκτός και αρμοδιότητας έκδοσης Navtex, θέλοντας να προκαλέσει την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι Navtex καλύπτουν περιοχές κατά μήκος της ζώνης του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και στην κατεύθυνση της επονομαζόμενης από την Τουρκία επιδίωξης της “Γαλάζιας Πατρίδας”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ