Τουρκία: Μπαμπατζάν & Νταβούτογλου γκρεμίζουν Ερντογάν απ’ τον θρόνο

Ποσοστό 11,6% προβλέπει η ερευνητική εταιρεία ORC για το κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει ο πρώην Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Αλί Μπαμπατζάν και 8,5% για το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή θα ψήφιζαν το 30% το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, το 26,5% το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, 14,2% το ακροδεξιό κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, 8,1% το φιλοκουρδικό ΗDP και 3,9% το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο.

Το 14,2% είναι αναποφάσιστο. Για τα υπο ίδρυση κόμματα Μπαμπατζάν και Νταβούτογλου προβλέπεται 11,6% και 8,5% αντίστοιχα. Στο μεταξύ ο Αχμέτ Νταβούτογλου, για τον οποίο ξεκίνησε ήδη διαδικασία στο ΑΚΡ για διαγραφή του, βρίσκεται από χθες σε σύσκεψη με παλαιά στελέχη του ΑΚΡ και αύριο θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι στη σύσκεψη συμμετέχουν και 10 νυν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ενώ ο αριθμός των παλαιών στελεχών του ΑΚΡ ανέρχεται στους 100.