Τουρκία: Ετοιμάζεται “ισλαμική συμμαχία” υπό την ηγεσία του Ερντογάν…

Το τουρκικό Κέντρο Στρατηγικής Έρευνας για την Δικαιοσύνη (ASSAM) θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριό του για την Ισλαμική Ένωση στις 12-13 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα «Προσδιορισμός Αρχών και Διαδικασίες του Κοινού Συστήματος Άμυνας για την Ισλαμική Ένωση».

Η ASSAM διευθύνεται από τον απόστρατο στρατηγό Αντνάν Τανριβερντί , που ήταν πρώην επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν. Ο Τανριβερντί, επικεφαλής της διευθύνουσας επιτροπής της ASSAM, είναι ο ιδιοκτήτης της παραστρατιωτικής εταιρίας SADAT, για την οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια de facto παραστρατιωτική δύναμη πιστή στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Ο Τανριβερντί συνεχίζει να συμβουλεύει την κυβέρνηση Ερντογάν για στρατιωτικά θέματα, αν και εγκατέλειψε την επίσημη θέση του ως σύμβουλος. τον Ιανουάριο του 2020.

Το Κογκρέσο της Ισλαμικής Ένωσης είναι μια σειρά συγκεντρώσεων που ξεκίνησαν το 2017 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2023. Το τέταρτο συνέδριο ASSAM θα ​​πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και θα εστιάσει στις «αρχές και διαδικασίες του κοινού αμυντικού συστήματος της Ισλαμικής Ένωσης» και «το ιδανικό μοντέλο αμυντικής οργάνωσης για τη συνομοσπονδία των ισλαμικών χωρών της ASRICA (Ασία-Αφρική)”. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του συνεδρίου, “οι ισλαμικές χώρες έχουν πέσει σε ένα τεράστιο χάος και σε διαταραχές μέσω της παρέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυτικών κρατών” και ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος συνεχίζεται ως ένας αδήλωτος πόλεμος εναντίον αυτών των χωρών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ