Τουρκία, Ερντογάν, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: Αντριλίκια με Κύπρο, “κότες” στη Συρία!

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συζήτησε και βρήκε κατάλληλο το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τη συνεδρίαση που κράτησε 3,5 ώρες υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφέρεται ακόμη, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητές στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο και τις περιοχές που έχει συμφωνήσει με το ψευδοκράτος αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχει υπογραμμιστεί ότι θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα οι δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο που διεξάγονται στην υφαλοκρηπίδα που η Τουρκία έχει δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει με το ψευδοκράτος.

Προστίθεται ότι “έχει συζητηθεί και θεωρήθηκε κατάλληλο το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που έχει ετοιμαστεί δια της αξιολόγησης όλων των πτυχών της επιχειρηματολογίας των εξελίξεων της εθνικής μας ασφάλειας στη χώρα μας, την περιοχή και τον κόσμο”.

Να σημειωθεί ότι το έγγραφο αυτό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και “Μυστικό Σύνταγμα του Κράτους”, θεωρείται απόρρητο και μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με απόφαση του ΣΕΑ και σύμφωνα με διαρροές στον τουρκικό Τύπο γίνονται αναφορές τόσο στην Κύπρο όσο στην Ελλάδα.

Στη σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΑ αναφέρεται ακόμη ότι οι ειλικρινείς προσπάθειες της Τουρκίας για πραγματοποίηση της ζώνης ασφαλείας στην Συρία θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας ότι “επιβεβαιώθηκε ότι οι επιχειρήσεις Πέντσε θα συνεχιστούν μέχρι να καθαρίσει η περιοχή από τους τρομοκράτες”.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Hellas Journal