Τουρκία: Επίθεση λάσπης κατά της Ελλάδας… “Απάνθρωποι οι Έλληνες”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» θα συνεχιστεί και πρόσθεσε πως όποιος μετανάστης και πρόσφυγας θέλει να φύγει από τη χώρα του, μπορεί να το κάνει. Επίσης, χαρακτήρισε «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας στη μεθόριο.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο Akit TV και είπε το εξής: «Ακόμα και τώρα, η πολιτική μας περί ανοιχτών συνόρων συνεχίζεται». Μάλιστα, προέβλεψε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τα επόμενα δέκα χρόνια. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του χαρακτήρισε «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας, λέγοντας: «Όποιος θέλει, μπορεί να φύγει, φυσικά. Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν πάνε προς τα εκεί, η διαδικασία πήγε λίγο πίσω.

“Από την άλλη πλευρά, η απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα και τα στραβά μάτια της Δύσης σε αυτή, έδειξαν πραγματικά τα διπλά στάνταρντ που ισχύουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων». Ο Τσαβούσογλου δεν δίστασε να καταδικάσει την κοινή διακήρυξη πέντε χωρών για την Ανατολική Μεσόγειο και επέρριψε ευθύνες στη Γαλλία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK