Τουρκία: Δεν πειράζει… όποιος τα τινάξει από τον ιό πάει στον Αλλάχ!

Ο Νιχάτ Χατιπογλου-αρθρογράφος της εφημερίδας Σαμπάχ και πρύτανης του πανεπιστημίου Τεχνολογίας και Ισλαμικής Επιστήμης της πόλης Γκαζιαντέπ, υποστήριξε πως όσοι μουσουλμάνοι πεθάνουν από μεταδοτικές ασθένειες κερδίζουν ένα τμήμα της ανταμοιβής των μαρτύρων.

Έγραψε πως “παίρνουμε τα μέτρα μας και θα πάρουμε ακόμα περισσότερα. Να μην ξεχνάμε όμως την προειδοποίηση του προφήτη μας πώς “στην περίοδο μεταδοτικής ασθένειας σε αυτόν που κάθεται στο σπίτι υπάρχει αμοιβή μάρτυρα”.

Η ασθένεια του μουσουλμάνου είναι εξιλέωση για τις αμαρτίες του. Είναι μία συγχώρεση για τις αμαρτίες του. Η υγεία του είναι μία ευλογία. Ο απότομος θάνατος του μουσουλμάνου είναι ένα δώρο. Αρρωσταίνει επειδή δεν υπέφερε και καθώς τώρα υποφέρει, ο θάνατος γίνεται μέσο μετανοίας. Εάν πεθάνει από μία μεταδοτική ασθένεια τότε κερδίζει ένα τμήμα της ανταμοιβής των μαρτύρων. Όσοι πεθαίνουν στη μετανάστευση, από φωτιά, από πνιγμό ή γεννώντας είναι μάρτυρες. Επωφελούνται από τις ανταμοιβές των μαρτύρων. Εν συντομία, κάθε κατάσταση για τον πιστό είναι ωραία”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ