Μήπως τώρα αρχίζουν τα πραγματικά προβλήματα; “Τρίζει” ο Όμιλος Τραμπ…

Ρωγμές έχει αρχίσει να εμφανίζει και ο επιχειρηματικός του Τραμπ, ο οποίος ήταν κατά πολλούς εξαρχής υπερεκτιμημένος. Ο ίδιος συστηματικά ανέβαζε την αξία των περιουσιακών του στοιχείων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ψηλότερα στην ετήσια λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής.

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Η τρέχουσα αξία της περιουσίας του Τραμπ ανέρχεται σε 2,5 δισ. δολάρια. Υπέστη μία μείωση της τάξης του 30%, συγκριτικά με τα 3,7 δισ. δολάρια που είχε δηλώσει στις προεδρικές εκλογές του 2016. Τότε είχε δηλώσει: «Κατέθεσα την προσωπική οικονομική δήλωσή μου και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία… Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σ’ έναν επιχειρηματία και στους ανόητους και λάτρεις του “μπλα-μπλα” πολιτικούς».

Τη στιγμή, όμως, που η μία τράπεζα μετά την άλλη ανακοινώνει ότι παύει οποιαδήποτε συνεργασία με εταιρείες συμφερόντων του, στα επόμενα τρία χρόνια ο όμιλος Τραμπ οφείλει να εξυπηρετήσει 14 μεγάλα δάνεια που σχετίζονται με 12 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου και του περίφημου Trump Tower στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν, του ξενοδοχείου του στην Ουάσιγκτον, θέρετρων, γηπέδων γκολφ και του Trump International Hotel & Tower στο Σικάγο.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην πόλη και ένας από τους δέκα ψηλότερους των ΗΠΑ. Τουλάχιστον έξι από αυτά τα δάνεια ύψους περίπου 479 εκατ. δολαρίων έχουν εγγυητή τον ίδιο τον Τραμπ. Ως συνέπεια, θα μπορούσαν να κατασχεθούν τα προσωπικά του και όχι μόνο τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία του. Τα δάνεια αυτά προέρχονται από την Ladder Capital, μία εξειδικευμένη τράπεζα που ασχολείται αποκλειστικά με κτηματομεσιτικά.

Επιπλέον, υπερχρεωμένος εμφανίζεται ο όμιλός του και στην Deutsche Bank, αλλά και στην Vornado Realty Trust, στην οποία έχει δοθεί ως εγγύηση το 30% της ιδιοκτησίας των πύργων με γραφεία του Vornado.

Αυτά τα χρέη πιθανόν να μην εξυπηρετηθούν, αφού πια η αγορά αντιμετωπίζει τον Τραμπ σαν μολυσματική νόσο και για αυτό αποφεύγει να συνδεθεί μαζί του, πόσο μάλλον να τον διευκολύνει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ