Τουρκία: Σχέδιο δολοφονίας του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον…

Ο Τούρκος υπήκοος Σερκάν Κουρτουλούς συνελήφθη στην Αργεντινή μετά από ερυθρό δελτίο της interpol και παραδέχτηκε ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, του είχε ζητήσει να δολοφονήσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τουρκικό δικαστήριο για συνέργεια σε τρομοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Μιλώντας στον Τούρκο δημοσιογράφο Σαίντ Σεφά, ο Κουρτουλούς είπε ότι η πρώην βουλευτής Σμύρνης και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΚΡ Νουκχέτ Χοταρ, του είχε ζητήσει να δολοφονήσει τον πάστορα Μπράνσον. Η Χοταρ διορίστηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν ως πρύτανης του πανεπιστημίου Σμύρνης το Σεπτέμβριο του 2018.

Μίλησε στον Federico Fashbender της εφημερίδας Infobae και ανέφερε ότι μέλη του κόμματος ΑΚΡ και είπε πως αξιωματούχοι της Σμύρνης, τον προσέγγισαν για να δολοφονήσει τον Μπράνσον, με σκοπό να κατηγορηθεί το κίνημα Γκιουλέν, που είναι μία ομάδα επικριτική για την τουρκική κυβέρνηση. Ο Ερντογάν κατηγορεί το κίνημα ότι βρίσκεται πίσω από τις έρευνες διαφθοράς του 2013 όπως και πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, κατηγορίες τις οποίες το κίνημα αρνείται.

Ο Κουρτουλούς μιλώντας μέσα από τη φυλακή στο κανάλι FOX, είπε ότι ακόμη και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, αξιωματούχοι είχαν αρχίσει να μιλούν για τον Μπράνσον, λέγοντας πως “είναι κατάσκοπος και ότι υποστήριζε την τρομοκρατία”. Πρόσθεσε πως “Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος σχημάτισαν έναν φάκελο πληροφοριών για τον Μπράνσον, που μου τον κοινοποίησαν και μου ζήτησαν να βρω ένα νεαρό και θρησκευόμενο άτομο, το οποίο θα θυσίαζε τον εαυτό του για το έθνος”. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή