Το… τερμάτισε ο Ταγίπ, διάψευση Λευκού Οίκου, “δεν απολογηθήκαμε”!

Δεν έχει προηγούμενο αυτή η περίπτωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει καταφέρει να γίνει «κόκκινο πανί» στην Ουάσιγκτον με τα καμώματά του. Τελευταία του «επιτυχία» ήταν το να εισπράξει διάψευση από τον Λευκό Οίκο λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ!

Είχε υποστηρίξει λίγες ώρες πριν, ότι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ο τελευταίος… «απολογήθηκε» για τα επεισόδια και τις διώξεις από την αμερικανική Δικαιοσύνη των τραμπούκων σωματοφυλάκων του, που ξυλοκόπησαν αγρίως διαδηλωτές Κούρδους!

Ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Ερντογάν «λυπάμαι πολύ γι’ αυτό», σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS ο Ερντογάν, προκαλώντας εμφανή εκνευρισμό στον Λευκό Οίκο.

Βέβαια, δεδομένου του ότι ο Τραμπ δεν χειρίζεται και πολύ καλά τη «διπλωματική γλώσσα», θα μπορούσε να του είχε αναφέρει στο τηλέφωνο ότι λυπάται, υπό την έννοια ότι θα προτιμούσε να μην είχε συμβεί, ή/και που ταλαιπωρούνται οι σχέσεις των δυο χωρών από γεγονότα που δεν θα έπρεπε να έχουν καν συμβεί, χωρίς φυσικά να ψέγει την αμερικανική πλευρά!

Που να φανταστεί πως θα είχε εκληφθεί η αναφορά από τους Τούρκους! Εξάλλου, στην αρχή της προεδρικής του θητείας, ο Τραμπ είχε προβεί σε απίστευτες αναφορές στη συνομιλία του με τον τότε ηγέτη του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ και πριν λίγο καιρό «άδειασε» τη χώρα, κατηγορώντας την ότι δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αναγορεύοντας την Ινδία σε στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η ουσία είναι ότι για μια ακόμη φορά ανακύπτει σοβαρό ζήτημα στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, εξαιτίας κάποιας αναφοράς του Ερντογάν και πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη συνάντηση των δυο ηγετών σε λίγες ώρες, η οποία αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.