Το “λαθρομετανάστες” πίσω σε “θρόνο”… αποκαθήλωση “παράτυπων μεταναστών”

«Ακροδεξιό» σύμφωνα με τους δικούς του χαρακτηρισμούς έγινε πλέον και το σάιτ του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει τους παράνομους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τη χώρα, με τον όρο «λαθρομετανάστες».

ΠΗΓΗ: THE PRESIDENT

Όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσω από τις στήλες της εφημερίδας και του σάιτ αυτού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι συντάκτες του προσπαθούσαν να πείσουν τους αναγνώστες ότι όποιος χρησιμοποιεί τον όρο αυτό (ο οποίος είναι άλλωστε και ο επίσημος ευρωπαϊκός στη συνθήκη της Λισαβόνας) είναι ακροδεξιός, προκαλώντας μάλιστα και μηνύσεις από τον Π. Δημητρά του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι.

Ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσουμε την αντίδραση του επισήμου ΣΥΡΙΖΑ που δεν αφήνει χωρίς καταγγελία αντίστοιχες αναφορές…

Μετά από πολλές ώρες και μετά τις αντιδράσεις αριστερών λογαριασμών του twitter το άρθρο «διορθώθηκε» στις 13:43 από τη διεύθυνση της σελίδας, κλείνοντας και τη δυνατότητα για screenshot του αποθηκευμένου άρθρου που τηρεί η google.

ΣΧΟΛΙΟ DP: Εμείς θα υιοθετήσουμε διαφορετική στάση στο θέμα από τους συναδέλφους. Θα το θεωρήσουμε άκρως θετικό που η αρρωστημένη πολιτική ορθότητα παύει, έστω υπό την πίεση της πραγματικότητας που αρνούμασταν συλλογικά τόσο καιρό, να “δηλητηριάζει” την πολιτική ζωή του τόπου.

Εμείς καλωσορίζουμε και θεωρούμε γενναία την αναφορά! Είναι βήμα να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε μεταξύ μας δίχως να αλληκοκατηγορούμαστε… και οι άλλοι να γελάνε με το χάλι μας. Πώς να εξηγήσεις στην άλλη πλευρά, όταν αυτή χρησιμοποιεί το λαθρομετανάστες θα χανόταν το μήνυμα που ενδεχομένως ήθελαν να στείλουν οι αντίπαλοι!Πολύ μπερδεμένα, δεν τα πιάνουν εύκολα.

Το αυτονόητο επανέρχεται στη θέση του. Και επιτέλους, θα γίνει αντιληπτό ότι το περιεχόμενο στις λέξεις το δίνουν οι άνθρωποι, ενίοτε με την ανοησία τους. Δεν είναι αυτές από μόνες τους φορτισμένες αρνητικά, όταν περιγράφουν με ακρίβεια την πραγματικότητα. Άντε και το ΑΠΕ να εγκαταλείψει αυτό το… “παράτυοι μετανάστες”, που υιοθετήθηκε μην και μας πουν απολίτιστους.

Όσο για τον κάθε… Δημητρά και τη βιομηχανία των μηνύσεων που λέγεται πως έχει στήσει, δεν έχουμε καλύτερη δουλειά να κάνουμε; Ειδικά τώρα που έχουν αναλάβει οι παντοτινοί φίλοι μας οι Τούρκοι να εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία ποιος είναι τι σε αυτό τον τόπο; Μικρό χωριό η Ελλάδα μας, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Κατά βάθος…