Το “Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα” το έχουν καταλάβει πλέον καλά οι ΗΠΑ

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα έχει μεγάλη στρατηγική σημασία. Και δεν είναι μόνο επειδή επέλεξε να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, για να τονίσει στην ουσία ότι «εδώ είμαστε εμείς και κανείς άλλος». Όλες οι κινήσεις των Αμερικανών εδώ και καιρό αποδεικνύουν πως όλο και περισσότερο κάνουν μία στρατηγική επιστροφή προς τη χώρα μας, η οποία -εκτός των άλλων- προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα και αποτελεί, μαζί με την Κύπρο, πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Σε αντίθεση με την Τουρκία που δημιουργεί μύρια προβλήματα στους Αμερικανούς και γενικά στους δυτικούς, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι σύμμαχες χώρες, που συνεργάζονται με την Αμερική, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντά τους. Και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το αναγνωρίσουν στην Ουάσιγκτον.

Κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους σε ότι αφορά την κατοχική δύναμη. Και αδικούν περισσότερο τον εαυτό τους, διότι προβληματίζονται οι γνήσιοι σύμμαχοί τους… Δεν γίνεται να κρατούν δυό σχοινιά. Διότι το ένα μπορεί να σπάσει και το άλλο μπορεί να γίνει “κρεμάλα” για τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

Είναι δύο περιοχές, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη, που έχουν ενταχθεί προ καιρού, όπως και η Αλεξανδρούπολη, στη στρατηγική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Οι Αμερικανοί δεν υποχωρούν στην “επίθεση” της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Είναι φανερό. Άρα, ο κ. Πομπέο δεν πάει στην Ελλάδα για να κάνει το μεσολαβητή μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ