Το μικρό drone ενός ιδιώτη ρεζίλεψε μέτρα ασφαλείας αεροπ/φόρου

Σε ένα ασυνήθιστο αλλά εξαιρετικά ντροπιαστικό όσο και επί της ουσίας επικίνδυνο περιστατικό παραβίασης της ασφάλειας, μη επανδρωμένο αερόχημα, ένα drone ενός ερασιτέχνη, κατάφερε να περάσει από κάθε ζώνη άμυνας της ναυαρχίδας του βρετανικού στόλου, του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth και να προσνηωθεί επί του καταστρώματός του!

Το θέμα φιλοξενεί η έγκυρη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ενώ το αεροπλανοφόρο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο υποτίθεται ασφαλές λιμάνι Ίνβεργκορντον στη Σκωτία. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι, ότι η εμφάνιση του drone δεν προκάλεσε κανενός είδους συναγερμό ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον προβληματισμό πλέον στρατιωτικών και μη ειδικών στα ζητήματα ασφαλείας.

Η ανησυχία προέρχεται από το ότι ακόμα και το αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμικό κράτος», το ISIS, χρησιμοποιεί μικρά drones τα οποία θα μπορούσαν να είναι γεμάτα με εκρηκτικά και να κατευθυνθούν σε έναν παρόμοιο στόχο, σε μια θεαματική τρομοκρατική επίθεση η οποία πέραν του συμβολικού της χαρακτήρα θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές ή/και θύματα.

Ο ίδιος ο μη κατονομαζόμενος χειριστής του drone ανέφερε, ότι εξεπλάγη από το ότι μπόρεσε να κατευθύνει και να το προσνηώσει στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου για δυο λόγους, αφενός διότι δεν υπήρχε κανείς να αποτρέψει την προσνήωσή του και διότι απλώς υπήρχε προσωπικό ασφαλείας σε μικρά σκάφη από τα οποία χειρονομούσαν προς το drone…