Το χάσμα ανάμεσα στους Τούρκους και τους Άραβες… διευρύνεται επικίνδυνα

Ενισχυμένη δυναμική φαίνεται πως αποκτά το αντί-αραβικό αίσθημα στην Τουρκία, σύμφωνα με αναφορά του Nordic Monitor. Στο τραίνο του αντί-αραβισμού, μπαίνει για τα καλά και η τουρκική αντιπολίτευση, στην επαύριον της καταδίκης της τουρκικής επέμβασης στη Συρία από τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Γράφει ο Θεόδωρος Ράκκας
ΠΗΓΗ: SLpress

Σε συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στις 23 Οκτωβρίου, σημαίνοντα στελέχη προερχόμενα από όλο το φάσμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, επικρότησαν όχι μόνο το αντί-αραβικό μένος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τις επιλογές του στην εξωτερική πολιτική συνολικά.

Αφορμή για τη συνεδρίαση, ήταν η συζήτηση σχετικά με ένα νομοσχέδιο το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των αστυνομικών αρχών των χωρών, του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC). Στην επιτροπή, ο εισηγητής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) κ. Koc κατακεραύνωσε τα αραβικά κράτη μέλη, με προεξέχοντα την Αίγυπτο και τη Σ. Αραβία.

Η αραβική “προδοσία”
Επίσης, επαναλήφθηκαν οι πάγιες τουρκικές θέσεις, περί διαχρονικής «προδοτικής» συμπεριφοράς των Αράβων. Ακόμη, δεν παράλειψε να χαρακτηρίσει τα αραβικά κράτη… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ