Το άσπρο μαύρο οι Τούρκοι: “Κάναμε ζημιά στην ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ”

Με μια ανάρτηση σε ένα από τους ελεγχόμενους μιντιακούς ομίλους του, το καθεστώς του αυταρχικού ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι η ελληνική φρεγάτα Λήμνος έπαθε ζημιά από μία εμπλοκή που είχε με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis. Σύμφωνα με πληροφορίες, που ΔΕΝ επιβεβαιώνουν η Αθήνα και η Άγκυρα, χθες, το τουρκικό πλοίο Kemal Reis έκανε μια επιθετική κίνηση εναντίον της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού Λήμνος.

Το ελληνικό πλοίο φέρεται να στάθηκε στη θέση του και με τις κατάλληλες κινήσεις απέτρεψε την επιθετική κίνηση, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση μικρή ή μεγάλη. Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα που παρουσιάζει το θέμα αντίστροφα από την πραγματικότητα:

-Η τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis παρεμπόδισε την ελληνική φρεγάτα.

-Η ελληνική φρεγάτα Λήμνου υπέστη ζημιά και έπρεπε να αποσυρθεί στο πλησιέστερο λιμάνι.

Πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα συνδέουν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, ως απάντηση στην τουρκική επιθετική κίνηση της Τουρκίας στα νερά του Καστελόριζου. Όπως είπε: «Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο: η Ελλάδα δεν θα κάνει ποτέ το πρώτο βήμα, αλλά καμία πρόκληση δεν θα παραμείνει αναπάντητη”. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα στο λαό, που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση σχετικά με τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο μετά την είσοδο του τουρκικού πλοίου Oruc Reis σε μια περιοχή που εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ