Το alter ego του Τραμπ, ο Μπόρις στην εντατική, η πολιτική που απέτυχε

Η μεταφορά του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον στην εντατική του νοσοκομείου Saint Thomas ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός, όχι μόνο για τους Βρετανούς. Στην Ουάσιγκτον, και σε άλλες πρωτεύουσες, σήμανε συναγερμός. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αμέσως και έσπευσε να πληροφορηθεί προσωπικά τα νέα. Ξεκίνησε τη χθεσινή συνέντευξη με τα «περαστικά» του στον «φίλο του Μπόρις». Ήταν φανερή η ανησυχία και η ενόχληση του για την πορεία της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αυτός που είναι. Όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ. Κοιτούν τον κόσμο από μία διαφορετική, αλλά περίεργη και προβληματική, σκοπιά. Δυστυχώς τους καθοδηγεί ένας «αυταρχισμός», που προσπαθούν να τον κρύψουν, αλλά είναι δύσκολο. Οι ευχές όλων για να περάσει τη μεγάλη περιπέτεια ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι δεδομένες. Όμως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αρχικά την λαίλαπα του κορωναϊού, που έκανε εξαγωγή η Κίνα -και προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία ότι το έκανε επίτηδες.

Ο κ. Τζόνσον, ο πρόεδρος Τραμπ και άλλοι ηγέτες που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης, έσφαλλαν. Αντιμετώπισαν την ασθένεια με εντελώς ανεύθυνο τρόπο. Και με τις αποφάσεις τους προκάλεσαν πόνο στους λαούς τους. Θύμα του ιού είναι και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός. Οι πληροφορίες που διέρρεαν χθες το βράδυ για την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλές. Ας ευχηθούμε ο συνάνθρωπος Μπόρις Τζόνσον να επανέλθει σύντομα στα καθήκοντά του και κοντά στην οικογένειά του. Και ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψει και θα είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης.

Πέραν κάθε ιδεολογίας και πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων, τα γεγονότα και τα δεδομένα δεν μπορούν να αλλάξουν. Η παραπλάνηση που επιχειρούν μερικοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί είναι απαράδεκτη και δεν βοηθούν τους λαούς τους, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζεται καθημερινά στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια του να πείσει ότι τα έκανε όλα καλά. Δυστυχώς δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Όταν ο ιός άρχισε να εμφανίζεται και σε χώρες εκτός της Κίνας, συμπεριφέρθηκε με ανευθυνότητα και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Όσο και να προσπαθούν οι δικηγόροι του να εξαφανίσουν τις δηλώσεις του, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Και στο τέλος θα φέρει την ευθύνη για τους θανάτους, διότι εάν ο ίδιος και η κυβέρνησή του δρούσαν όπως άρμοζε στην περίσταση, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την Αμερική.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι φρικτή αν πιστέψουμε τον πρόεδρο Τραμπ και τους συνεργάτες του. Αν λένε την αλήθεια και δεν παίζουν κάποιο πολιτικό παιγνίδι, όσοι διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ζήσουν τις πιο θλιβερές ημέρες της ζωής τους, για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό δήλωσαν δημόσια. Και μας το λένε καθημερινά. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τους, μέχρι 240 χιλιάδες πολίτες της Αμερικής θα χάσουν τις ζωές τους. Ευχόμαστε να αποτύχουν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ