Την Πέμπτη στην Αθήνα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ… ανήσυχη η Συμμαχία για Λιβύη και “7”;

Στην Αθήνα αναμένεται αν αφιχθεί την ερχόμενη πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, Νορβηγός Γενς Στόλτενμπεργκ. Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ συνδέεται καταφανώς με την κατάσταση ασφαλείας που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στο μέτωπο της Συρίας.

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ είναι μέρος περιοδείας που θα πραγματοποιήσει με πρώτο σταθμό τη Ρώμη, μια μέρα νωρίτερα, ενώ την Παρασκευή, ο Στόλτενμπεργκ θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για επαφές με την τουρκική ηγεσία. Στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιλογή των τριών χωρών στο πλαίσιο της περιοδείας του Γενς Στόλτενμπεργκ, δημιουργεί εύλογα την πεποίθηση ότι στο τραπέζι θα βρεθεί η κατάσταση στο “οικόπεδο 7” της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου εμπλέκεται η ιταλική ενεργειακή εταρία ENI, ενώ εξαιρετικά πιθανό είναι να τεθεί και το θέμα της Λιβύης, καθώς η κατάσταση εκεί εμπλέκει και τις τρεις χώρες…